zaterdag 13 december 2014

12 days for Christmas....

Dag allemaal,

Het is vandaag 12 dagen voor kerst, elke dag willen we op het Joy!Crafts blog aan jullie een project laten zien met de mooiste Joy!Crafts materialen gericht op kerst. Ook zullen om de paar dagen leuke candy,s op ons blog zijn, dus kom elke dag even langs, om naar de projecten te kijken en aan de candy,s mee te doen. www.joycraftsnl.blogspot.com

Ik wil jullie zien hoe je met vilt en de leuke stencils voor bloemen en blaadjes de mooiste homedecoratie uiltjes zelf maakt. Uiltjes zijn helemaal in en wat is er leuker om ze zelf te maken. Je kunt ze in allerlei formaten maken en ook in allerlei kleuren, dus ook straks leuk voor het voorjaar, zomer of herfst...Je heb nodig een styropor ei , ik heb er 1 gebruikt van ongeveer 10 cm hoog, vilt, kleine speldjes, Joy!Crafts tacky lijm 6500/0215 , deze lijm houd namelijk op styropor en kan je de meeste materialen mee lijmen, en natuurlijk de stencils bloemen en blaadjes 6002/3001 t/m 6002/3004


Stans ongeveer 20 witte kleine blaadjes en zet deze met een speldje en een druppeltje lijm vast op het styropor ei. Plak de blaadjes een stukje over elkaar, zodat je geen styropor meer ziet. Maak zo eerst de buik.


Voor de zijkanten en achterzijde van de uil, gebruik je het grot formaat blaadje en deze zet je ook vast met een speldje en beetje lijm, trapsgewijs over elkaar.


Als laatste stans je het grote formaat bloemetjes en hiermee bekleed je de kop.

Voor nog een uitgebreidere stap voor stap beschrijving van dit uiltje, klik dan hier:


De oogjes heb ik gestanst met een klein bloemenstansje, daarop wiebeloogjes geplakt, een half rondje als ooglid en met zwart vilt wenkbrauwen geknipt. Ook de snavel heb ik zelf geknipt en met speldjes vast gezet.Op de kop kunt u nog leuke pluimpjes maken met de blaadjes en bloemetjes en met een speldje, kraaltje en pailletje vastzetten.
Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!

Liefs Anke

3 opmerkingen:

 1. Hoi Anke,

  Wat een schitterende uil.Heel mooi gemaakt.

  Groetjes,
  Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk gemaakt Anke en wat een duidelijke uitleg erbij, het uiltje ziet er erg schattig uit als ik nog eens tijd over heb hihi ik kom altijd tekort wil ik het ook eens gaan proberen na temaken.
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen